Täällä ollaan...
tule hakoteille!
Sopii lapsiperheille!
HakoApaja

HakoApajan Aikhituvat

HakoApajan Aikhituvat on ITE-taiteilija ja hakorakentaja Esa Heiskasen omaperäinen elämäntyö, erikoinen nähtävyys ja Suomen Suurin Uppopuukylä.

Tästä voit sukeltaa syvemmälle HakoApajan historiikkiin ja taustatarinaan sekä ITE-taiteilijan luovuuden alkulähteelle.

ArtikkeliApajassa pääset kurkistamaan mielenkiintoisiin haastatteluihin ja juttuihin Esan vuosikymmeniä kestäneestä aherruksesta ikihonkien parissa.

Hakoteillä tavataan - Savotta-laavun tulet ja tervan tuoksuiset tarinat odottavat metsän ja ikihonkien ystäviä!

Info

Info sivulta löytyvät aukioloajat, yhteystiedot, kartta, palaute, Oiva-raportti, ja tietosuojalauseke.

Nähtävyys

HakoApajan Aikhikylä on erikoinen nähtävyys ja monipuolinen kulttuurimatkailukohde. Suomen Suurimman Uppopuukylän massiivisiin hirsirakennuksiin sekä ITE-taiteilija Esa Heiskasen elämäntyöhän ja näyttelyihin pääset tutustumaan heinäkuun yleisökierroksilla tai isommalla porukalla tilauksesta ryhmävierailun merkeissä. Nenästä kiinni - nyt sukelletaan uppopuiden historiaan, vedenalaiseen maailmaan ja rakentajan tarinaan!

Rantamökit

Kun on tauon paikka tai loman aika, kannattaa pakata kimpsut ja kampsut kyytiin ja suunnata hakoteille - HakoApajan rantamökille. Omaperäisiä vaihtoehtoja löytyy sisäjärven eli Hietalammen puolelta sekä Saimaan, Haukiveden etelä-rannalta, Porosalmen niemen nokasta. Sisäjärven erähenkiset hako- ja uppohirsimökit sulautuvat vaihtelevaan vuoristomaastoon, Hietalammen rantaan. Porosalmen niemessä, Haukiveden rantamilla taas lomaillaan norpan kotivesillä, Linnansaaren kansallispuiston läheisyydessä ja maasto sekä rannat ovat tasaisemmat. Lähes jokaisella mökillä on oma puulämmitteinen sauna, ranta ja soutuvene sekä erälaavu ja nuotiogrilli. Se on sitä meidän luksusta!

Näköalakahvila

Heinäkuu on virallista yleisön aikaa, jolloin eräsavujen ja muurikkalettujen tuoksu johdattelee vieraita Näköalakahvilaan. Kahvilan katetulla lasikuistilla on erillinen biljardinurkkaus ja tikanheittopaikka sekä puukylän tyyliin sopiva leikkipaikka lapsille. Näköalaterassilta aukeaa huikaiseva näkymä Hietalammelle, ”HakoApajan alkulähteelle”, josta Aikhikylän rakennusmateriaalina käytetyt hakopuut on nostettu. ITE-taiteilija Esa Heiskasen näyttelyihin voi ostaa pääsylipun kahvilasta ja sukeltaa omatoimiselle kierrokselle vanhan puun mystiseen maailmaan.

Tilausravintola

HakoApajan oma tilausravintola sekä massiivinen päärakennus katoksineen ja terasseineen mahdollistavat monipuolisen toiminnan ja luovat tunnelmalliset puitteet erilaisten ryhmien ruokailu- ja kahvihetkiin. Toukokuulta myöhäiseen syksyyn uppopuukylässä palvellaan tilauksesta päiväretken merkeissä vierailevia eläke- ja yhdistysryhmiä sekä järjestetään perhejuhlia ja muita yksityistilaisuuksia suljetuin portein.

Myyntituotteet

Oman elämäntyönsä, HakoApajan Aikhikylän rakentamisen ohella, isäntä Esa on viime vuosina keskittynyt myös yksilöllisten erälaavujen ja hirsipöytien sekä pienempien matkamuistojen nikkarointiin. Savotta-Sarjan myyntituotteet on tehty vanhasta harmaasta uppopuusta eli samoista materiaaleista kuin HakoApajan rakennukset. Palan nähtävyyttä voi siis ostaa mukaan, ihan itselleen tai omaperäiseksi lahjaksi!

Galleria

Näiden sivujen Galleriaan kootaan monipuolisesti itse ja asiakkaiden ottamia valokuvia HakoApajalta. Vuosien varrella myös lukuisat toimittajat ovat käyneet ihmettelemässä Esan erikoista elämäntyötä ikihonkien parissa. Juttuja pääsee lukemaan Gallerian ArtikkeliApajasta.