HakoApaja ❯ Myyntituotteet

Myyntituotteet

Oman elämäntyönsä, HakoApajan Aikhikylän rakentamisen ohella, isäntä Esa on viime vuosina keskittynyt myös yksilöllisten erälaavujen ja hirsipöytien sekä pienempien matkamuistojen nikkarointiin. Savotta-Sarjan myyntituotteet on tehty vanhasta harmaasta uppopuusta eli samoista materiaaleista kuin HakoApajan rakennukset. Palan nähtävyyttä voi siis ostaa mukaan, ihan itselleen tai omaperäiseksi lahjaksi!

KalusteApaja

Savotta-sarjan myyntituotteet vanhasta uppopuusta

Matkailutoiminnan ja Aikhikylän luomisen ohella, Esa on viime vuosien aikana keskittynyt myös erilaisten myyntituotteiden rakentamiseen. Savotta-sarjaksi kutsuttujen hirsituotteiden materiaali on vanhaa, pohjoisen jokisuvantojen pohjasta nostettua uittopuuta tai jyhkeitä uittopuomeja. Osa kalusteista on myös Esan itse sukeltamaa, tuhansia vuosia vanhaa hakopuuta. Taitavissa käsissä puu taipuu moneksi ja yksilöllisiä hirsituotteita onkin vuosien aikana syntynyt monenmoisia. Erälaavun tai puuvajan voi ostaa kehikkona tai puuosavalmiina, jolloin mukana on myös katto- ja lattialaudat. Erilaisia mallikehikoita on valmiina mutta tilauksesta rakentaminen onnistuu myös omien toiveiden ja mittojen mukaan.

Omalle mökille tai vaikkapa ihan kaupunkikotiin voi tehdä myös täysin uniikin ja rustiikkisen pöytähankinnan. Esan rakentamissa tupa- ja kuistipöydissä on omaperäisyyttä ja rakennusmateriaalissa huokuu historia. Pöydän reunassa näkyvät sahan jäljet tai kiinnitysketjuille käsin kairatut reiät kertovat uiton ja tukkijätkien tarinaa. Uittopuuta on sahattu myös tuppilaudaksi, jossa vanha harmaa puun pinta aaltoilee kauniisti laudan reunoissa. Tuppilautaa voi käyttää monipuolisesti rakentamiseen tai verhoiluun ja HakoApajalta sitä voi ostaa metritavarana.

Myyntituotteita on nähtävillä HakoApajan pihapiirissä kahvilan aukioloaikoina tai sopimuksen mukaan. Kesäkahvilan yhteydessä on Käsityöpuoti, josta voi tehdä pienempiä matkamuistohankintoja. Uittopuusta Esan valmistama tarjoilualusta, leikkuulauta tai hakopuinen voiveitsi sopii itselle tai viemiseksi vaikkapa tupaantuliaisiin tai omaperäiseksi lahjaksi päivänsankarille. Puodista löytyy myös kivituotteita, kuten koruja ja erilaisia tuikkualusia.

AntiikkiApaja

Historiasta ja kaikesta vanhasta kiinnostunut HakoApajan isäntä, Esa on vuosikymmenien aikana kerännyt rakennustarvikkeiden lisäksi myös muuta mielenkiintoista esineistöä, joista osa on antiikkia ja osa muuten vaan erikoista vanhaa. ”Kun ei kulje kädet taskussa niin aina sitä jotain mukaan tarttuu reissuilta”, on Esa joskus todennut. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse aina pitää itsellään ja siksi kalusteita ja esineistöä on nyt myös myytäväksi - kenties iloksi jollekin toiselle.

Tähän päivitämme tietoa ja kuvia myytävistä tuotteista kevään ja tulevan kesän aikana...

Käsityöpuoti

Kesäkahvilan yhteydessä on Käsityöpuoti, josta voi tehdä pienempiä matkamuistohankintoja. Uittopuusta Esan valmistama tarjoilualusta, leikkuulauta tai hakopuinen voiveitsi sopii itselle tai viemiseksi vaikkapa tupaantuliaisiin tai omaperäiseksi lahjaksi päivänsankarille. Puodista löytyy myös kivituotteita, kuten koruja ja erilaisia tuikkualusia. Käsityöpuoti on avoinna Kahvilan aukioloaikoina.

Tähän päivitämme lisätietoa ja kuvia Käsityöpuodin tuotteista kevään ja tulevan kesän aikana...