HakoApaja ❯ Näköalakahvila

HakoApajan Näköalakahvila ja -terassi

Heinäkuu on virallista yleisön aikaa, jolloin eräsavujen ja muurikkalettujen tuoksu johdattelee vieraita Näköalakahvilaan. Kahvilan katetulla lasikuistilla on erillinen biljardinurkkaus ja tikanheittopaikka sekä puukylän tyyliin sopiva leikkipaikka lapsille. Näköalaterassilta aukeaa huikaiseva näkymä Hietalammelle, ”HakoApajan alkulähteelle”, josta Aikhikylän rakennusmateriaalina käytetyt hakopuut on nostettu. ITE-taiteilija Esa Heiskasen näyttelyihin voi ostaa pääsylipun kahvilasta ja sukeltaa omatoimiselle kierrokselle vanhan puun mystiseen maailmaan.

Aukioloajat ja pääsy alueelle

HakoApajan Näköalakahvilan alue terasseineen sekä pihapiiri ovat anniskelu-, tarjoilu- ja näyttelyalueita. Tämän vuoksi pääsy ja liikkuminen alueella on luvallista vain kahvila-asiakkaille ja näyttelyvieraille. Tarjoilut ja/tai pääsyliput ostetaan kahvilasta.

Kahvila ja terassi ovat avoinna yleisölle juhannusviikonlopun, heinäkuussa päivittäin klo 12-18 sekä Muurikkaillat keskiviikkoisin → katso aukioloajat tarkemmin.

RYHMÄNJOHTAJAT HUOM. Ryhmien tulee aina varata vierailuaika ja palvelut etukäteen!

Tuotevalikoima ja tarjoilut

Kahvilassa on tarjolla erilaisia voileipiä, kakkua, marjapiirakkaa ja muurikkalettuja makealla tai suolaisella täytteellä sekä jäätelöitä ja mehujäitä. Valikoima vaihtelee päivittäin.

Kahvin tai teen lisäksi voi nauttia virvoitusjuoman, oluen, siiderin tai vaikkapa lasillisen viiniä

Mahdollisuuksien mukaan valikoimassa pyritään huomioimaan myös erikoisruokavaliot eli mm. gluteiinittomia ja vege-tuotteita on tarjolla → halutessaan niiden saatavauuden voi tarkistaa ennakkoon

Anniskelualue

Näköalakahvila ja -terassi sekä HakoApajan pihapiiri ovat anniskelualuetta, alkoholi- kuten muutkin juomat ostetaan kahvilasta eikä omia juomia saa tuoda alueelle.

Kahvila-alueen ja pihapiirin käyttö

Näköalaterassilla on reilusti avointa kattamatonta tilaa ja kahvilakatoksen yhteydessä katettu lasikuisti pöytäryhmineen

Kahvilassa on lasten leikkinurkkaus, hiekkakasa leluineen, keinu ja tikkataulu sekä biljardi- ja pingispöydät asiakkaiden käytössä → alue sopii mainiosti siis myös lapsiperheille

Kesäkahvilatoiminnan lisäksi katoksia, terasseja ja pihapiiriä laavupaikkoineen voidaan käyttää erilaisten ryhmävierailujen tarpeisiin. Juhliin ja muihin yksityistilaisuuksiin liittyen esim. ruokailu ja/tai kahvitus voidaan järjestää lasikuistille ja ulkotiloissa voi järjestää myös kisailuja, tanssit, musiikkiesityksiä tai muita ryhmän omia ohjelmia.

Muurikkaillat heinäkuussa

Muurikkaherkkuja paistellaan ilta-auringossa, heinäkuussa keskiviikkoisin klo 17-20 → muikkuja sekä lettuja mansikkahillon kera. Myös muita kahvilan tuotteita tarjolla.

Lapsiperheiden juhannuskokko

Lapsiperheiden kesäistä iltaa vietetään HakoApajan Näköalaterassilla juhannusaattona, jolloin kokko syttyy sisäjärvellä jo klo 20. Muurikkamuikkuja ja -lettuja paistellaan klo 19-21.

Katso tarkemmat juhannusviikonlopun aukioloajat

Mummot, vaarit ja muksut mukaan herkuttelemaan!